layer

MAZSIHISZ Szeretetkórház

Az utódok gondoskodása

layer sublayer sublayer sublayer sublayer

Fekvőbeteg Osztályaink

Belgyógyászat

Mozgásszervi Rehabilitáció

Krónikus Belgyógyászat

Ápolás

Hospice

Geriátria

layer

Járóbeteg ellátás

Diabetológia

Reuma

Nőgyógyászat

Szemészet

Kardiólógia

Urológia

Angiológia

Pajzsmirigy

layer sublayer sublayer sublayer sublayer

VIP

Egy és kétágyas erkélyes szobáink állnak az Önök rendelkezésére.

layer sublayer

EU pályázatok

EU-s pályázataink:

 

 

 

 

_
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

_
 
 
 
                                                                
 
 
 

A KEHOP-5.2.1-15-2015-00001 azonosító számú projekt keretében megvalósult a szeretetkórház épületenergetikai korszerűsítése.

 Az épületenergetikai korszerűsítés során a MAZSIHISZ Szeretetkórházban energetikai korszerűsítési munkálatok valósultak meg. A projekt a „Épületenergetikai korszerűsítés a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Szeretetkórházban” című, KEHOP-5.2.1 kódszámú pályázati felhívás alapján nyert 279,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Szeretetkórház kórházépületének (megvalósítási helyszín: Budapest, Amerikai út 53-55. szám) energetikai korszerűsítése keretében korszerűsítésre, illetve részleges cserére kerültek az épületgépészeti rendszerek. Ezen belül a fűtésre szolgáló berendezések modern, megújuló energiát hasznosító, gázbázisú abszorpciós hőszivattyúkkal egészülnek ki, így az épület üzemeltetése lényegesen gazdaságosabbá vált, ami már a jelenlegi fűtési szezonban is érzékelteti a hatást. A padlásfödém részleges (tetőn belüli) szigetelése is hozzájárult az épület egészének energetikai korszerűsítéséhez, valamint nem utolsó sorában az épületen belüli hőérzet javulásához. 

Az érintett épületben a beruházás megvalósítása alatt is aktív kórházi ellátás folyt, a kivitelezés a folyamatos betegellátás mellett, különös körültekintéssel zajlott a kórház és a betegek lehető legkisebb zavarásával. 

A beépített berendezések hűtési és fűtési üzemmódra is alkalmasak, így az épület nyári komfortosságát, valamint a betegápolás színvonalának növekedését is eredményezte a beruházás. A beépített – több, mint 25%-ban megújuló energiát hasznosító – berendezések lényegesen kevesebb energiát használnak, mint a korábbiak, ezért az épület üzemeltetése a nyári időszakban is költséghatékonyabb lesz. 

A takarékos energiafelhasználást biztosító, nagy hátsokú, korszerű gépészeti rendszerek a ma elérhető egyik legkorszerűbb technikai színvonalat képviselik, segítségükkel minimalizálható a felesleges energia felhasználás.

A projekt elszámolható bruttó költsége összesen 279,4 millió Ft, mely teljes egészében vissza nem térítendő támogatásból került finanszírozásra. 

 
 

 

_
 
 
 
                                                               
 
 
 

 

MAZSIHISZ Szeretetkórház Energetikai fejlesztése


 

 


Támogató a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (a továbbiakban: KEHOP) KEHOP-5.2.1 „Egyházi fenntartású kórházak, valamint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ épületenergetikai fejlesztése” tárgyú felhívására 1318/2015. (V.21) Korm. határozattal elfogadott éves fejlesztési keretben nevesített Kedvezményezett 2015.07.28. napon támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet a Támogató 2015.12.08. napon kelt támogató döntés szerint támogatásban részesített. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett vissza nem térítendő támogatásban részesül. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2017.10.31. A Projekt az éves fejlesztési keretben, az 1318/2015. (V. 21.) Korm. határozatban meghatározott tervezett bruttó összköltsége 279 400 000 Ft, azaz kétszázhetvenkilencmillió-négyszázezer forint. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100%-a.

 

 

 Pályázatról további információk: ITT

 

 

_
 
  
                                           
 
 
 
 

 

 Röntgen és PACS rendszer beszerzése a MAZSIHISZ Szeretetkórház részére.

 

 

 

 

Örömmel tájékoztatjuk a Önöket, hogy a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága által 2015.06.10-én meghirdetett „ Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című pályázaton a MAZSIHISZ Szeretetkórház a „Röntgen és PACS rendszer beszerzése a MAZSIHISZ Szeretetkórház részére „ című KEOP-5.6.0/E15-2015-0099 azonosító számú pályázatával sikeresen részt vett.

 

A pályázaton 152.741.900.- forintot nyert az intézmény, mely forrással lehetőséget teremtett arra, hogy az elavult Röntgen egységet egy korszerű , energiatakarékos digitális eszközzel váltsuk fel.

A támogatás mértéke 100%

A beszerzést nyílt közbeszerzési eljárással valósíttotta meg a kórház.

A munkálatok jelenleg is folynak. A beruházás befejezési határideje 2015.12.15.

Az átépítés és eszközcsere ideje alatt kórházunkban zavartalan az ellátás.

 

MAZSIHISZ Szeretetkórház vezetése

 

 

                                

 

 

                                                           

 

 

KEOP fotodokumentáció megtekinthető: ITT

 

_