layer

MAZSIHISZ Szeretetkórház

Az utódok gondoskodása

layer sublayer sublayer sublayer sublayer

Fekvőbeteg Osztályaink

Belgyógyászat

Mozgásszervi Rehabilitáció

Krónikus Belgyógyászat

Ápolás

Hospice

Geriátria

layer

Járóbeteg ellátás

Diabetológia

Reuma

Nőgyógyászat

Szemészet

Kardiólógia

Urológia

Angiológia

Pajzsmirigy

layer sublayer sublayer sublayer sublayer

VIP

Egy és kétágyas erkélyes szobáink állnak az Önök rendelkezésére.

layer sublayer

Információ

  

 _

 


 

 

 Breuer Péter vendége Valastyán László operatív igazgató.

 

 

Forrás: ITT

 

 

 _

 


 

 

 

 Megkezdődött a Mazsihisz Szeretetkórházának teljes felújítása.

 
 

A 2119/2017 (XII.28.) kormányhatározat alapján megkezdődött a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Szeretetkórházának teljes rekonstrukciója, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősül. A munkálatok miatt a Szeretetkórház jelenleg csökkentett beteglétszámmal üzemel.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyi államtitkárságával és a Mazsihisz vezetésével szoros együttműködésben megvalósuló projekt során teljesen új szemléletű és struktúrájú,  21. századi körülményeknek megfelelő, 240 ágyas geriátriai oktatókórházat alakítanak ki.

A kivitelezés során építészetileg, gépészetileg és tűzvédelmileg is megújul az intézmény minden épülete, továbbá új orvosi és ápolási gépeket, műszereket helyeznek üzembe.  Az elkezdődött munkálatok miatt a Szeretetkórház jelenleg csökkentett beteglétszámmal üzemel.

 
Link: ITT
 

 

 _

 

 

PIRKADAT Breuer Péterrel: Dr. Deutsch Zsuzsa, Valastyán László 

 
 
 
 
Forrás:ITT
 
 _

 

 

A felújítás után pedig egy modern oktató- és képző kórház lesz a Szeretetkórházból

 A felújítás után pedig egy modern oktató- és képző kórház lesz a Szeretetkórházból

A felújítás után pedig egy modern oktató- és képző kórház lesz a Szeretetkórházból
 
 
Valastyán László, a Mazsihisz Szeretetkórházának műszaki igazgatója beszélt a felújítási munkálatokról, egy XXI. századi geriátriai oktatóintézményről.

A szakember a kormány által meghirdetett egyázi kórházak felújítását illető programról, annak a Szeretetkórházat illető részéről beszélt. megemlítette, életbelépett a kormányhatározat, a felújítási támogatás idei évre vonatkozó részét a kórház már meg is kapta. ez két és félmilliárd forint. A tervezési fázist már befejezték, az engedélyezési dokumentumokat feltöltötték.

A munkálatokat illetően Valastyán László kiemelte, a feladat nehézségét és egyben a szépségét az adja, hogy nem fognak egy vadonatúj épületet felhúzni, a már meglévő intézménybe kell majd belehelyezni azt az ellátási színvonalat, amit a XXI. század kihívásai elvárnak. A már meglévő épületen kell dolgozni, de mindezt úgy, hogy annak a külsején nem lehet változtatni, hiszen műemlékjellegű besorolással rendelkezik.

A felújítási után az ágyszám jelentősen csökkenni fog, közel százzal, viszont megszűnnek a nyolcágyas, fürdőszoba nélküli kórtermek. Mindezek mellett a járóbeteg-ellátáshoz használt eszközök mellett a fekvőbeteg-ellátáshoz is szükséges modern gépeket is be kell szerezni majd.

A Mazsihisz Szeretetkórházának a különlegességét az adja, hogy ez az intézmény az egyetlen geriátriai oktatókórház Magyarországon, amelyik nem mellesleg Közép-Európa egyetlen zsidó kórháza is. A felújítás után pedig egy modern oktató- és képző kórház lesz a Szeretetkórházból, ahol nem csak orvosokat, hanem nővéreket is képeznek a gerontológiai ellátás tekintetében.

Az ellátottak köréről a műszaki igazgató megjegyezte, a Szeretetkórháznak országos ellátási kötelezettsége van, azaz bárki igénybe veheti a szolgáltatásokat. Azokat a szolgáltatásokat, amelyeket nagyszerű orvosok, kiváló szakemberek végeznek el. Ezekhez a szolgáltatásokhoz szükségesek a modern felszerelések, amelyek beszerzéséhez nagyban hozzájárul a fenntartó, a Mazsihisz, de a zsidó közösség hozzájárulása is fontos.

Valastyán László beszélt még az Egyházi Kórházak Egyesületéről, a tagok célja a közös érdekérvényesítés a kormányzattal való tárgyalások alatt. Az együttműködés remekül működik, folyamatosak az egyeztetések, az egyházi kórházak fejlesztési programja is egy közös kezdeményezés volt, a kórházak a születéstől a halálig felosztották maguk között az egészségügy területeit.

Forrás: ITT
 
 _

 

 

  

Jelentős lépés a MAZSIHISZ Szeretetkórház rekonstrukciós programjában!

 
 

2019.08.29-én építési engedélyt kapott a MAZSIHISZ Szeretetkórház. Több hónapi előkészítő, tervező munka után, Budapest Főváros Kormányhivatala megadta az építési engedélyt kórházunknak. Ezzel jelentős lépést tettünk egy modern XXI. századi kórház megvalósítása érdekében. Építészeti elképzeléseinket a MAZSIHISZ vezetésével egyeztetve alakítottuk ki, amit a Fővárosi tervtanács, és a kerületi Főépítész is támogatott. A MAZSIHISZ elnöke és a kórház főigazgatója felügyelete mellett kialakításra került az új kórház orvos szakmai, építészeti, gazdasági, ápolási modellje.A rekonstrukciós program megvalósítása a Közbeszerzési Törvény hatálya alá tartozik, nyílt nemzeti és uniós eljárásrendben valósul meg.

 
 
 
 
 _