Képalkotó diagnosztika

Képalkotó diagnosztika szakrendeléseinken gyakorlott radiológus szakorvosaink a lehető legmodernebb eszközökkel felvértezve állnak Pácienseink rendelkezésére.

A diagnosztika a gyógyítás alapja, az idejekorán felfedezett betegségek jelentős része jó eséllyel gyógyítható.

Az ultrahang-vizsgálat gyors, fájdalommentes, egészségre ártalmatlan, így számtalanszor ismételhető vizsgálóeljárás, amelynek során személyes konzultáció keretén belül nyílik lehetőség panaszmentes esetben szűrővizsgálat végzésére, panaszos esetben a probléma hátterében zajló folyamat felderítésére, leginkább a lágy szövetekben, erekben. Rendeléseinken az alábbi vizsgálatokat vehetik igénybe: lágyrészek vizsgálata (nyak, pajzsmirigy stb.), verőerek (pl. nyaki nagyerek: Carotis Doppler) vagy visszerek (pl. alsó végtagi trombózis gyanúja) keringésének vizsgálata, hasi és kismedencei szervek vizsgálata (pl. epekő, vesekő, bélgyulladás stb. gyanúja esetén).

A röntgenvizsgálat szintén gyors és fájdalommentes vizsgálómódszer, amely minimális sugárterheléssel jár ugyan, de alapvető jelentőségű a mellkasi szervek, különösen a tüdők általános szűrővizsgálata során, de panasz, pl. köhögés esetén is az első választandó vizsgálóeljárás, csakúgy, mint csontsérülés gyanúja, vagy a vázrendszerrel kapcsolatos panasz, pl. derékfájdalom, csípőfájdalom stb. esetén. Rendeléseinken az alábbi régiók vizsgálatát végezzük, a teljesség igénye nélkül: melléktengerek, gerinc/csigolyák (nyaki, háti, ágyéki), mellkas, medence, végtagok és ízületeik (váll, könyök, csukló, kéz, csípő, térd, boka, láb).

Ultrahang-vizsgálatainkra és a szűrő jelleggel végzett mellkasröntgen-vizsgálatra beutaló nélkül, bejelentkezést követően érkezhetnek pácienseink. Minden egyéb röntgenvizsgálat beutalóhoz kötött, amelyet akár a háziorvos is adhat, elektronikus formában.