Új, korszerű orvostechnikai eszközökkel bővült a Fül- orr- gégészeti ambulanciánk.

Az ellátás hatékonyságának és a szolgáltatások minőségének javítása érdekében beszerzett műszaki berendezések fontosságáról és a bennük rejlő lehetőségekről Dr. Szikora Györgyit, fül- orr- gégészeti szakorvosunkat kérdeztük.

„Az elmúlt időben örömmel éltük meg kórházunk megújulásának eredményeit. Ez érintette az ambulancia területét is, hiszen szakrendelőink külsőleg is megújultak. A betegellátás minőségét a műszerezettség és a műszaki berendezések is jelentősen segítik. Ismeretes, hogy az utóbbi időben az orvosi eszközök is jelentősen megdrágultak.  Ennek ellenére a Kórházunk vezetésének sikerült megoldani a modernizációt, fejlesztést. Ez történt a Fül-orr-gégészeti Ambulancián is. 

A most beszerzett német Modula Europa kezelőegység nem csak az eszközök tárolására alkalmas, hanem például előmelegíti a gégetükröket, testhőmérsékletű vízzel lehet a füleket kimosni- elszívó berendezéssel együtt. Hidegfénnyel működő fejlámpa biztosítja az orvos jó vizsgálati fényét.

Betegeink jelentős része nehezen mozgó, idős ember.
Az új, kényelmesen dönthető, forgatható, emelhető Greiner vizsgálószékbe átülve kényelmesen vizsgálhatókká válnak pácienseink, továbbá bizonyos esetekben hallásszűrést is végezhetünk az audiológiai vizsgálatok előkészítésére.

Összegezve elmondhatjuk, hogy jelentős lépést tettünk a betegek pontos és jobb ellátása érdekében, a műszerezettség fejlesztésével.
Ezt támogatja még a széleskörű informatikai rendszerünk is, mely a dokumentációt, valamint az osztályok egymás közötti kommunikációját egyaránt segíti.”

Dr. Szikora Györgyi fül-orr-gégész szakorvos, audiológus főorvos